GO! scholengroep SCOOP

GO! freinetschool De Zwierezwaai maakt deel uit van GO! scholengroep SCOOP. 

SCOOP is een scholengroep met een duidelijke visie. Die visie is tot stand gekomen na zorgvuldig opgebouwde overlegmomenten op alle niveaus: interne brainstormsessies, seminaries met directies en wereldcafés met meer dan 800 leerkrachten. We willen onze scholen aanmoedigen om in hun pedagogisch project te vertrekken vanuit de verwonderde blik van hun leerlingen. We stimuleren dat leerlingen op ontdekking gaan doordat de leerkrachten samenwerken en onderzoekend leren in hun lespraktijk centraal zetten. Zo leren onze leerlingen de juiste richting te kiezen.

SCOOP zet met deze visie zijn schouders onder het vernieuwde pedagogisch project van het GO!. Omdat we de methodiek van onderzoekend leren promoten, noemen we onszelf een wonderzoekende scholengroep.

SCOOP maakt, samen met nog 25 andere scholengroepen in Vlaanderen, deel uit van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Geografisch omvatten we alle GO!-scholen in de noordoostrand rond Brussel: van Grimbergen over Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kortenberg, Kampenhout, Tervuren en Overijse tot Hoeilaart. SCOOP beheert hier 11 basisscholen, 6 secundaire scholen, 2 tienerscholen, 1 academie voor podiumkunsten en 1 CLB. Onze scholengroep bevat bovendien een internaat, en op twee campussen werken we samen met een autonoom kinderdagverblijf.


Meer info: www.scoop.be